Stap in een wiegende love-seat en maak een zinnenprikkelende reis van 20 minuten vol virtuele duetten. Jonge Nederlandse choreografen en regisseurs vertellen in woord en beeld over hun kunst, hun cultuurgoed, hun religie en hun identiteit. De kunstenaars zijn voortgekomen uit de diaspora van 50 jaar migratie in Nederland en tonen cultureel erfgoed als inspiratie voorbij het debat over identiteit, integratie of politieke correctheid. Het verhaal en de dans zijn universeel en louterend in hun onderlinge verbinding.

In Nederland heeft Le Grand Cru een tweetal videoinstallaties gemaakt op het thema cultuur en religie op basis van hun werk in wereldwijde culturen. De video’s zijn gemaakt i.s.m. filmmaker Eric van den Broek en ontwerper Pink Steenvoorden.

Met: Sabri Saad el Hamus, Guy Weizman (Club Guy and Roni), Muhanad Rasheed ( Prijs indrukwekkendste dansvoorstelling 2010), Kalpana Raghuraman, Mouna Laroussi, Vraja Sundari Keilman (Danspublieksprijs 2011), Aisa Lafour, Carlos Lagoeiro, Ederson Rodriques Xavier (Zilveren dansprijs 2002), Jolanda Boejharat, Bryan Druiventak (Solid Ground Movement) en Hans van de L’isle.  Muziek: Coordt Linke, montage: Elmer Leupen, grafisch ontwerp: Maarten Evenhuis.

ddd-flyer-1

‘Niet te missen is de video installatie DANCE/DEVOTION/DEVIATION van Noortje Bijvoets en Feri de Geus. Hierin bevragen zij choreografen die in Nederland werken en hun herkomst hebben in andere culturen. Dat onderstreept prachtig hoe dansland Nederland zijn rijkdom dankt aan verscheidenheid.’
Sander Hiskemuller, Dagblad Trouw

DDD is onder andere te zien geweest tijdens het Cinedans festival, Festival Mundial, Theater de Regentes en Galerie Wout Vuyk.
Deze productie is tot stand gekomen met steun van het VSBfonds, SNSreaalfonds en Fonds 1818.

 

 

dddfoto5

snapshot-5

snapshot-17

Dans en Religie is de eerste video installatie waarin Le Grand Cru collega choreografen, dansers en danspubliek bevragen in hoeverre dat wat zij mooi, intens of interessant vinden beïnvloedt is door de eigen (onbewuste) christelijk religieuze achtergrond. Een onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Danslab. Camera: Hes Mundt.

“Door het werk in andere culturen, waarin religie vaak een sterke rol speelt,  zijn wij ons sterk bewust geworden dat wij wortels hebben in het christelijke geloofssysteem en daar ook naar handelen, zonder dat we ons daar dagelijks bewust van zijn”.

 

 

installatie-le-grand-cru

    DEEL: