Sinds de focus van Le Grand Cru verschoven is naar het produceren met en trainen van niet-westerse culturen, wordt artistiek werk in Nederland overwegend gemaakt in opdracht.

Poverty Requiem is een meerjarig project, oorspronkelijk in opdracht van Oxfam Novib. Het was de eerste online downloadbare choreografie waarvan delen over de hele wereld zijn uitgevoerd. De Leroy Highschool for Performing Arts heeft de choreografie integraal geleerd via internet en gespeeld bij de World Bank en de U.N. Bij de door Sylvia Borren geschreven en door Peter Maissan gecomponeerde koormuziek in 5 delen over het onrecht in de wereld, is door Le Grand Cru dans gemaakt met de leerlingen van de Vooropleiding Dans Venlo. Met deze school onder leiding van Liesbeth Wiertz, is Noortje Bijvoets gestart met choreografie werk. Inmiddels zijn er 6 producties gerealiseerd waaronder een samenwerking met de Nationale Cubaanse Opleiding voor Moderne Dans en Folklore.

Het Poverty Requiem is geëvolueerd tot een massa choreografie, uitgevoerd door 60 dansers van de vooropleiding en 80 zangers.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

pr1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

pr3

De Grote Heldenshow is een opdracht van ING BANK en het Rijksmuseum om een familievoorstelling te maken tijdens SAIL 2015. De voorstelling is geïnspireerd op Nederlandse zeehelden en werd  gespeeld vóór en op de Franse driemaster Etoile du Roy, een kopie van een gevechtsschip uit de tijd van Michiel de Ruyter. De tekst werd geschreven door Marije Gubbels en de muziekcompositie is van Wiebe Gotink.

choreografie en regie: Feri de Geus en ensemble dans en spel: Floris Verkerk, Marije Gubbels, Kenzo Kusuda, Kazuma Glen Motomura, Sander Plukaard, Simone Heitinga Decor: Einstein Design Techniek: Vincent Andriessen Productie: Jana van Caspel

 

 

ING Sail 2015

 

ING Sail 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

ING Sail 2015

    DEEL: