De training Ne te Résigne pas in Benin richtte zich op het ontwikkelen van de dansers van Wâlo tot choreograaf. Hierin was veel aandacht voor compositie en choreografie opdrachten, naast training in verschillende danstechnieken.

De training was een voorbereiding op het werken met jongeren op sociale thema’s met name met betrekking tot seksueel geweld. In de studio werd met testgroepen gewerkt, waarbij naast componeren en choreograferen veel aandacht was voor de didactische aanpak.

In het tweede deel van de training periode werkten twaalf choreografen in duo’s  aan voorstellingen op zeven middelbare scholen in de hoofdstad Cotonou. Na een auditie werd er vervolgens twaalf repetities gewerkt met de jongeren aan een choreografie van  ongeveer tien minuten. De training werd afgesloten met een presentatie van alle voorstellingen in een “So you think you can dance” -achtige competitie (zie onder coaching) in het theater. Door een deskundige jury werden er prijzen uitgedeeld voor uitvoering , choreografie en overtuiging in thematiek.

Het idee van een competitie vond navolging en veel van de ontwikkelde choreografieën zijn vervolgens gepresenteerd in andere schoolverbanden- en presentaties. De training werd ondersteund door EP-NUFFIC en de betrokken middelbare scholen.

Trainers: Erik Bos, Feri de Geus, Erik Kaiel, Guido Kleene, Noortje Bijvoets.

ntrp4

 

 

 

 

ntrp6

 

 

 

 

ntrp8

ntrp12

ntrp9

ntrp10

ntrp3

ntrp11

ntrp5

    DEEL: