De voorstelling Evasion is het resultaat van een training met hiphop jongeren in Saint Louis Senegal. De training in deze stad aan de grens met Mauritanië had als thema identiteit en gender. De dansers waren heel jong en het was moeilijk om toestemming van de ouders te krijgen om hen vrij te roosteren. Vooral voor de jonge vrouwen was dit erg lastig. Dansen past niet in deze streng Islamitische regio. De voorstelling kwam uit in het Duosolo dansfestival in 2019 en speelde ook in het nabijgelegen dorp Gandon.

Concept en eind-choreografie: Feri de Geus, met bijdragen van: Guido Kleene, Noortje Bijvoets, Rachelle Agbossou, Lucrece Atchade, Feri de Geus, Erik Bos en alle dansers: Abdou Karime, Khady Camara, Abdoulaziz Cissé, Amadou diop, Jules romain Djihounouck, Ndeye Fatou, Ngosse Mbaye, Ibrahima Nyiassy, Moussa Sarr, Roger Sarr, Pape Sidi Sarr,Naby M Touré, Fatyma Sall.

Lichtontwerp: Berndt Wouthuyzen, Faly Diaw, Kostuums: Modou Gueye Muziek: Divers,  Rapsong: Rachelle Agbossou, Dansers, Feri de Geus Geluidsbewerking: Sénéganim

    DEEL: